Cele mai multe artificii au strălucit pe cerul Germaniei

20
1 minut de lectură

Mai mult de trei sferturi (77%) dintre importurile de artificii ale Uniunii Europene au mers către patru state membre, arată un comunicat recent al Eurostat.

În 2017, Uniunea Europeană (UE) a importat 110 mii de tone de artificii, în valoare de 261 milioane euro, ceea ce echivalează cu un preț de 2373 de euro/tonă.

China, țara unde aceste produse au fost inventate în perioada medievală (undeva la începutul secolului IX d.C.) furnizează aproape toată cantitatea de artificii cumpărate de europeni – 98% din volumul total.

Dintre importurile de artificii ale UE, mai mult de trei sferturi (77%) au mers către patru state membre. În top, la consumul de artificii se situează Germania cu 40 de mii de tone, echivalentul a 36% dintre importurile totale ale UE, urmată de Olanda cu 24 mii tone (22%), Polonia (11 mii de tone, 10%) și Regatul Unit (10 mii de tone, 9%).

Și în 2018 pozițiile Germaniei și Olandei ca lideri în importul de artificii, în UE, probabil că sunt asigurate, având în vedere diferența semnificativă a acestora față de ocupantele următoarelor locuri.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele