CEO-ul Ryanair, criticat după ce a afirmat că „teroriştii sunt de obicei bărbaţi musulmani”

24
1 minut de lectură
Michael O’Leary, CEO, Ryanair. Foto: WTTC/Flickr

Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a afirmat că teroriştii sunt în „general bărbaţi de o persuasiune musulmană”, drept pentru care a fost criticat ca fiind islamofob, relatează Washington Post.

„Nu poţi spune lucruri, pentru că e rasism, dar în general vor fi bărbaţi cu convingeri musulmane. Acum treizeci de ani erau irlandezi. Dacă de acolo vine ameninţarea, atunci confruntă-te cu ea”, a declarat Michael O’Leary, CEO-ul Ryanair.

Criticând controalele de securitate existente în aeroport, O’Leary a pledat pentru identificarea bărbaţilor musulmani, deoarece, susține el, şansele de a fi aruncat în aer de cineva care călătoreşte cu familia şi copii sunt „zero”.

Observaţiile sale au fost condamnate ca fiind islamofobe şi ameninţătoare la adresa relaţiilor comunitare, într-o săptămână în care un terorist de extremă dreaptă a ucis nouă persoane în Germania, vizând un local cu specific arab.

Consiliul musulman al Marii Britanii a condamnat, de asemenea, afirmaţiile directorului executiv.

Magnatul aviaţiei a mai făcut afirmații controversabile în trecut; într-un interviu, afirma că oamenii îl privesc ca pe „Iisus, Superman sau un nemernic”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele