China a negat criticile lui Macron față de vaccinurile Sinovac COVID-19

Beijingul a desfășurat „diplomația de vaccinare” fără a oferi informații transparente cu privire la eficacitatea vaccinurilor sale, care reprezintă o potențială amenințare la apariția de noi tulpini și nu va îmbunătăți situația din țările care o implementează ”, a avertizat Macron.

79
2 minute de lectură

Vaccinurile chineze sunt „eficiente și sigure”, a declarat astăzi diplomația chineză, la o zi după ce președintele francez Emmanuel Macron a criticat lipsa informațiilor despre serurile dezvoltate în China și chiar a menționat riscurile pe care acestea le-ar putea prezenta pentru noile variante ale coronavirusului, a raportat AFP. Pentru guvernul chinez, siguranța și eficacitatea vaccinurilor CoVID-19 sunt de o mare importanță, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin. 

Pe baza studiilor clinice de fază III, este clar că vaccinurile chinezești sunt eficiente și sigure, a adăugat purtătorul de cuvânt. Comunitatea internațională trebuie să se unească, nu să se ciocnească în problema vaccinurilor, a subliniat Wang ca răspuns la o întrebare despre ceea ce a spus Macron. 

În cadrul unui forum online al grupului de reflecție american Consiliul Atlantic, șeful statului francez a declarat ieri că Beijingul a desfășurat „diplomația de vaccinare” în mai multe țări în curs de dezvoltare, dar fără a furniza informații transparente cu privire la eficacitatea vaccinurilor sale. “Aceasta înseamnă că pe termen mediu și lung este aproape sigur că, dacă acest vaccin nu este adecvat, va facilita apariția de noi tulpini; nu va îmbunătăți deloc situația din aceste țări”, a avertizat ieri Macron. 

Până în prezent, China a aprobat la sfârșitul lunii decembrie doar unul dintre vaccinurile sale, dezvoltat de laboratorul Sinovac, despre care susține că este eficient la 79%. Începând din vara anului trecut, Beijingul a început urgent să vaccineze unele grupuri „cu risc”, cum ar fi diplomații sau studenții care pleacă în străinătate. 

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele