China are din ce în ce mai multe arme atomice. În plus, diversifică sistemele de lansare

44
2 minute de lectură

Administraţia de la Beijing suplimentează rapid capabilităţile nucleare, cu obiectivul extinderii influenţei în Asia şi la nivel mondial, avertizează membri de rang înalt ai Comandamentului Strategic al SUA, pledând pentru măsuri de disuasiune vizând activităţile Chinei şi Rusiei, transmite Mediafax.

Viceamiralul David Kriete, locţiitor al şefului Comandamentului Strategic american (US STRATCOM), a atras atenţia că Administraţia de la Beijing consolidează arsenalul atomic şi intensifică activităţile în Marea Chinei de Sud şi în alte zone strategice.

“China este şi a fost în ultimele decenii pe o traiectorie foarte clară de suplimentare a numărului armelor atomice; în plus, diversifică sistemele de lansare. China dezvoltă o triadă formată din submarine dotate cu rachete balistice, bombardiere strategice şi sisteme terestre de rachete intercontinentale”, a declarat David Kriete, citat de publicaţia The Washington Free Beacon şi de site-ul BreakingDefense.com.

“Conducerea Chinei a semnalat clar în ultimii ani că are obiectivul de a deveni putere de rang regional şi de a exercita influenţă, din punct de vedere economic şi militar, asupra zonelor din vestul Pacificului, iar ulterior de a obţine influenţă pe plan mondial”, a subliniat David Kriete în cursul unui seminar pe tema măsurilor de disuasiune.

David Kriete a precizat că STRATCOM nu se concentrează pe prevenirea conflictelor regionale cu Beijingul, dar oferă susţinere în acest sens Comandamentului SUA pentru zona Indo-Pacifică. “În acelaşi timp, vom elabora măsuri strategice de disuasiune vizând China, Rusia şi alte naţiuni”, a insistat el. “Noi vrem să avem o coexistenţă paşnică în numeroase zone din lume şi cred că există modalităţi pentru a obţine acest lucru. Puterea pe care o arătăm prin forţele noastre militare reprezintă un element important faţă de China şi alte ţări”, a argumentat comandantul militar american.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele