China dorește facilitarea achizițiilor urgente de materiale medicale din UE

36
1 minut de lectură

Premierul chinez Li Keqiang a cerut Uniunii Europene să faciliteze achizițiile urgente de materiale medicale din țările membre, a anunţat sâmbătă Guvernul de la Beijing, pe fondul creşterii cazurilor de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus din China a ajuns vineri seara la 259 în această țară, a informat televiziunea de stat CCTV, care citează statisticile publicate de către Comisia Națională de Sănătate.

De asemenea, în cursul zilei de vineri au fost identificate 2.102 noi cazuri de infectare cu acest virus în China, astfel că numărul total al infecțiilor a ajuns la 11.791.

Dintre decese, 192 au fost înregistrate în orașul Wuhan, unde a fost identificat virusul pentru prima dată, potrivit acelorași informații.

Anunțul vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele