China oferă ajutor Venezuelei pentru a-şi restabili reţeaua electrică

2 minute de lectură

China s-a oferit astăzi să ajute Venezuela să-și restabilească rețeaua electrică, după ce președintele Nicolas Maduro l-a acuzat pe omologul său american Donald Trump de „sabotaj“ cibernetic care a dus țara sud-americană în cea mai gravă pană de curent din istorie, informează Mediafax.

„China a observat că rețeaua electrică a căzut din cauza unui atac de tip hacking. Suntem profund îngrijorați de acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului chinez de Externe, Lu Kang.

„China speră ca partea venezuelană să poată descoperi cât mai repede motivul pentru această problemă și să reia alimentarea normală cu energie și ordinea socială. China este dispusă să ofere ajutor și suport tehnic pentru a restabili rețeaua energetică a Venezuelei“, a adăugat oficialul.

Maduro, care își păstrează controlul asupra instituțiilor militare și a altor instituții ale statului, precum și sprijinul Rusiei și al Chinei, a învinovățit Washingtonul pentru turbulențele economice ale națiunii sale și l-a denunțat pe Guaido drept marionetă a Statelor Unite.

Energia a revenit marți în multe părți ale țării, inclusiv unele zone care nu au avut energie electrică de joia trecută, potrivit martorilor și mass-media.

Dar unele părți ale capitalei Caracas și din regiunea vestică de lângă granița cu Columbia se află încă în întuneric.

Ministrul de informații, Jorge Rodriguez, a declarat că energia electrică a fost restaurată în „marea majoritate“ a țării.

Pana de curent a fost probabil cauzată de o problemă tehnică la liniile de transport care leagă centrala hidroelectrică Guri din sud-estul Venezuelei de rețeaua electrică națională, au declarat experţi în domeniul energiei.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele