Dosarul Tel Drum rămâne la DNA

24
Liviu Dragnea. Foto: Agerpres
2 minute de lectură

Procurorul general Augustin Lazăr a decis miercuri ca dosarul Tel Drum să rămână la DNA. Augustin Lazăr a tranșat, astfel, conflictul de competență dintre Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), după ce SIIJ a cerut DNA dosarul în care este anchetat Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat (PSD), aflat la guvernare.

Secţia specială a cerut de patru ori dosarul de la DNA, pe motiv că dosarul Tel Drum este probă într-o investigaţie a Secţiei. În urma acestei solicitări, DNA a trimis o copie a dosarului la SIIJ și originalul la procurorul general, căruia i-a cerut să decidă în competența cui este ancheta în dosarul Tel Drum.

„Prin ordonanţa nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 şi alin. 4 din Codul de procedură penală, art 88 ind.1 alin 5 din Legea nr. 304/2004 şi art. 1 alin. 3 ind.1 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenţei de soluţionare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Soluţia a fost pronunţată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunţate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”, se spune într-un comunicat remis miercuri Reporter Global de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Liviu Dragnea este acuzat în dosar de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene. În același dosar mai sunt cercetați foști și actuali acționari ai Tel Drum, despre care anchetatorii spun că ar fi fost favorizați de Liviu Dragnea în perioada în care acesta era președinte al Consiliului Județean Teleorman, prin acordarea unor contracte finanțate cu fonduri europene, cu încălcarea legii.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele