Mai mulți piloți americani s-au plâns de modelul Boeing 737 MAX

61
2 minute de lectură

Mai mulți piloți americani care au lucrat la bordul unor avioane Boeing 737 MAX s-au plâns de modul cum s-au comportat noile aeronave în zbor, potrivit unei baze de date federale accesată de CNN. Modelul de avion este în atenția autorităților din întreaga lume, după prăbușirea duminică a unei curse a companiei Ethiopian Airlines, la circa șase minute după ce a decolat din capitala Addis Abeba, accident soldat cu moartea tuturor celor 157 de pasageri și membri ai echipajului.

Aproape peste tot în lume, inclusiv în Uniunea Europeană, zborurile cu aparate de tipă Boeing 737 MAX-8 au fost suspendate, în condițiile în care, în urmă cu mai puțin de șase luni, o altă aeronavă de acest tip operată de Lion Air s-a prăbușit tot la scurt timp după decolare. Statele Unite și Canada continuă să permită zborurile cu acest tip de aeronavă intrată recent în folosință.

Unul dintre piloții americani, care și-a înregistrat plângerea sub protecția anonimatului, a raportat o anomalie cu pilotul automat ce a determinat aeronava să-și poziționeze partea din față spre sol. Un alt pilot a raportat o poziționare asemănătoare a aeronavei, după cuplarea pilotului automat. Deși baza de date nu identifică piloții sau companiile aeriene, operatorii din Statele Unite care dețin acest tip de aeronave sunt American Airlines și Southwest.

Directorul executiv al Ethiopian Airlines, Tewolde GebreMariam, a spus că piloții au raportat probleme cu controlul aeronavei 737 MAX-8, cu foarte puțin timp înainte de prăbușire.

Două avioane de pasageri din Turcia de tip Boeing 737 MAX-8 au fost nevoite să revină astăzi pe aeroporturile de origine din cauza interdicţiilor din spaţiul Uniunii Europene.

Cele două avioane, care zburau din Istanbul spre Londra şi Birmingham, au fost redirecţionate spre Turcia din cauza interdicţiilor impuse de autorităţile britanice şi europene, relatează presa turcă.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737 MAX-8 şi 737 MAX-9 în spaţiul Uniunii Europene.

Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Olanda au decis interzicerea tranzitului avioanelor de tip Boeing 737 Max 8 prin spaţiul lor aerian. Ulterior, Turcia a luat o decizie similară.


Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele