• Opinii

Procesele de judecată pot avea loc online, primul experiment a reușit

În condițiile în care activitatea Parchetelor și instanțelor de judecată este apropate blocată, a avut loc primul proces din România, realizat exclusiv printr-o platformă online.

Avocații au rămas fără venituri și acuză că nu sunt protejați

n timpul stării de urgenţă, instanţele judecă doar cauzele urgente, dosarele cu arestaţi preventiv, iar pentru mulți avocați, activitatea s-a redus cu peste 95%.

Sume confiscate intrate în bugetul Statului Român în urma destructurării unor activități de teroris...

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Justiției-ANABI, a încasat peste 170.000 $, sumă indisponibilizată de către Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog (DEA) din Statele Unite ale Americii ca urmare a investigațiilor derulate în cooperare cu autoritățile de aplicare a legii din SUA și România, arată un comunicat de presă al Ministerului Justiției (MJ). „Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO) și Direcția Operațiuni Speciale (D...
Românii să revină la normal

Surse: Ordonanţa Militară 3, contestată in instanţă pentru că ar discrimina pensionarii

O femeie acuză că articolele Ordonanței militare 3 care vizează circulaţia persoanelor de peste 65 de ani sunt discriminatorii.

BREAKING Cei care încalcă izolarea intră direct în carantină și plătesc cheltuielile

Românii care nu vor respecta condițiile izolării la domiciliu vor intra direct în carantină și vor suporta cheltuielile.

Sesizare la prefectul de Suceava: Asistentele fură dezinfectanți și măști. Poliția verifică

Potrivit reprezentanților Prefecturii Suceava, asistentele ar folosi sticluțe și borcane de mici dimensiuni pentru a nu fi prinse.

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiționat din închisoare

Sorin Ovidiu Vintu va fi eliberat din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Municipiului București (TMB) a admis solicitarea sa.

ANAF: Direcția Antifraudă monitorizează comerțul cu produse care s-au scumpit nejustificat

Nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare se sancționează cu amenzi de până la 70 de mii de lei.

Percheziții la firme care spuneau că au teste rapide de COVID-19

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 au făcut, miercuri, 10 percheziții la firme din București, Galați, Constanța și Cluj.

Dosar penal și amendă pentru șoferul dricului care a adus femeia moartă în Italia de coronavirus

Șoferul care a adus în țară sicriul cu femeia de 80 de ani din orașul Borșa, județul Maramureș, moartă în Italia în urma infectării cu noul coronavirus, are dosar penal și a fost amendat cu 4.900 de lei pentru nerespectarea carantinei. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că șoferul a refuzat, inițial, să stea în carantină, dar în urma intervenției autorităților a înțeles situația și s-a conformat. „Șoferul...