PNL atacă la CCR legea de amânare a ratelor la bănci. PSD: Lovește în românii care așteptau ajutor

108
4 minute de lectură

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunțat că PNL a atacat la CCR legea prin care românii îşi pot amâna ratele la bănci şi legea pentru acordarea unor facilităţi pentru utilităţi, ambele inițiate de PSD. Social-democrații susțin că PNL nu lovește în acest fel în PSD, ci în români, transmite Mediafax.

Foto: Bogdan Cristel

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunţat că va sesiza la CCR cele două legi iniţiate de PSD.

„Pe principiul <Fă-te că munceşti>, PSD a depus două iniţiative legislative scrise pe <genunche>, parcă de Viorica Vasilica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă. Deşi Constituţia prezumă o corectă loialitate între Guvern şi Parlament, PSD încearcă practic să împiedice măsurile luate deja de guvern, prin înregistrarea iniţiativelor în aceeaşi zi în care au fost adoptate de guvern. Şi fără avizul Consiliului Economic şi Social! În graba de a sabota măsurile luate deja de guvern, majoritatea toxică a PSD a trecut aceste proiecte cu tăvălugul, fără dezbatere parlamentară şi fără avize de la comisii importante, precum cea juridică sau economică. Celor doua iniţiative le lipsesc punctul de vedere al guvernului şi impactul socio-economic, juridic şi bugetar, deşi PSD, partidul populismului, deschide calea unor <facilități>, care în final, vor fi suportate tot de cetăţeni, fie în plata lunară a ratei majorate la bancă, fie în factura mai costisitoare la utilităţi”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Acesta susține că măsurile propuse întorc România „în vremurile epocii de aur a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cu efecte devastatoare pentru economia naţională şi cetăţenii români”.

„În cazul suspendării ratelor la bănci, măsura propusă nu face diferenţa între rău platnici şi buni platnici, propunerea PSD tratând la fel pe cei cu plata la zi a ratelor şi pe cei care nu au plătit de 3 luni. În cazul facilităţilor fiscale, în care PSD propune amânarea plăţilor la utilităţi, în comunicarea publică, populiştii au <uitat> să amintească de măsura acoperirii golului la operatorii de distribuţie, din credite, ceea ce înseamnă c[ după 3 luni, PSD le face cadou românilor facturi greu împovărătoare. La fel şi în cazul CAS şi CASS. În forma propusă, cele două proiecte nu sunt doar neserioase, ci şi amatoriste şi populiste. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta şi ale aliaţilor de strânsură, întorc România în vremurile epocii de aur a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cu efecte devastatoare pentru economia naţională şi cetăţenii români. Populismul şi iresponsabilitatea acestor politicieni declanşează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie şi va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă”, a mai scris Florin Roman.

Social democraţii au reacţionat imediat. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că PNL nu loveşte în PSD, ci în românii care aşteptau un sprijin de la stat.

„PNL dă astăzi proba #maturităţii politice. Atacarea la #CCR a măsurilor sociale şi economice iniţiate de #PSD şi votate de toate forţele politice parlamentare, cu excepţia liberalilor, nu loveşte în PSD, domnule Orban, ci în românii şi firmele româneşti care acum aşteptau un sprijin real din partea statului. Văd că vă tot comparaţi cu Italia şi Spania! Atunci comparaţi-vă şi la măsurile de protecţie socială pe care le-au luat şi la cele pentru salvarea economiei. Sunt identice – amânarea ratelor şi a plăţii facturilor la utilităţi, facilităţile fiscale pentru firme sau şomajul tehnic!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Şi Gabriela Firea a postat un mesaj pe pagina de socializare. Primarul General al Capitalei îi acuză pe cei de la PNL că au copiat din proiectul de lege făcut de PSD în Parlament.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele