Chișinău | Băsescu: “Conștiința democratică a lui Timmermans și-a terminat gazul”

202
2 minute de lectură

Traian Băsescu, ales europarlamentar, îl critică, marți, pe prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, pentru că, pe timpul campaniei pentru PE, “își rupea hainele de pe el” de grija statului de drept din state precum România”, iar acum “se face că nu vede” situația din Republica Moldova.

“Conștiința democratică a lui Timmermans și-a terminat gazul! În timpul campanie pentru Parlamentul European, în speranța că va câstiga competiția pentru a deveni președinte al Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans își rupea hainele de pe el de grija statului de drept din țări precum Polonia, Ungaria sau România, hiperbolizand sau inventând pericole majore de derapaje în aceste state, altfel destul de solid așezate pe drumul democrației”, scrie, marți dimineață, pe Facebook, fostul președinte.

Traian Băsescu arată însă că acum, “după ce a fost bătut măr de candidatul PPE, bietul cabotin stă pitit în birou și se face că nu vede lovitura de stat aplicată de oligarhul Plahodniuc statului de drept în Republica Moldova, țară asociată Uniunii Europene”.

“Ce ți-e și cu demagogii ăștia profesioniști cățărați În vârful instituțiilor europene. În fond pentru Timmermans campania s-a terminat. Va vorbi din nou despre statul de drept și îl va apară cu frenzie în următoarea campanie. Până atunci, Republica Moldova poate să mai aștepte …”, conchide Traian Băsescu.

Pe 8 iunie, după negocieri dificile, s-a format un nou Guvern al Republicii Moldova, atunci când majoritatea parlamentară, ce cuprinde Alianța ACUM și PSRM, formațiunea președintelui suspendat Igor Dodon (prorus), a votat-o pe Maia Sandu în funcția de premier.

Curtea Constituțională de la Chișinău a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern. Fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcția de președinte interimar și a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele