Cinci liberali vor merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis

27
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan și Florin Cîțu sunt cei cinci liberali care vor participa la consultările de vineri, ora 11.00, cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, unde vor discuta despre formarea unui nou Guvern, informează MEDIAFAX.

Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban la finalul ședinței Biroului Politic Național (BPN) de vineri, la Parlament. Acesta a adăugat că propunerea de premier va fi el, iar PNL susține un guvern mai suplu, cu maximul 15-16 ministere.

Aceste chestiuni vor fi transmite și în discuțiile cu Klaus Iohannis, a mai spus liderul liberalilor.

În ședința BPN, Ludovic Orban le-a transmis liberalilor că trebuie să facă o analiză, o fotografie a situației la zi după măsurile guvernării eșuate a PSD. Liderul PNL a precizat că situația este gravă, deoarece gradul de îndatorare al României este mare, deficitul bugetar la fel.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate.

Klaus Iohannis are consultări, vineri la Palatul Cotroceni, cu toate partidele parlamentare, în vederea formării unui nou guvern și aflării dacă există un consens între formațiuni pentru organizarea alegerilor anticipate.

Singurii care nu vor fi prezenți la Cotroceni sunt social-democrații, deoarece nu a existat un mandat în CEx pentru a participa la consultări, a anunțat, joi seară, Viorica Dăncilă.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele