Ciolacu a înlocuit-o pe Firea la întâlnirea cu Iohannis

64
2 minute de lectură

Delegația PSD la negocierile de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui premier a fost completată pe ultima sută de metri deoarece Gabriela Firea nu a ajuns la sediul din Kiseleff.

„Doamna Gabriela Firea a pus priorităţile administrative ale Capitalei înaintea priorităţilor politice şi o felicit pentru acest lucru, conduce comandamentul de iarnă în acest moment. Mandatul nostru este foarte clar, avem o propunere de prim-ministru în persoana domnului Remus Pricopie. Suntem două forţe politice care susţinem aceeaşi propunere, cu alte cuvinte am conturat cea mai mare majoritate parlamentară în acest moment. Avem suficienţi parlamentari cât să treacă propunerea ca prim-ministru să fie Remus Pricopie”, a declarat Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a fost însoțit de Paul Stănescu, Titus Corlățean, Claudiu Manda și Mihai Weber.

Întâlnirea cu președintele Iohannis a fost foarte scurtă, cât să-i spună că propunerea PSD pentru prim-ministru este Remus Pricopie. Șeful statului a luat act de propunere. Liderul social-democrat a spus că dacă președintele îl va desemna tot pe Ludovic Orban, ia în calcul sesizarea CCR.

Subtil, președintele Camerei Deputaților a lăsat să se înțeleagă că, PSD având majoritate în Birourile Permanente ale Parlamentului, poate decide în cee ace privește convocarea Legislativului pentru vot.

„Din acest moment decizia aparține domnului președinte pentru ce durată, mai scurtă sau mai lungă, se va desfășura această criză guvernamentală și politică

Noi ne-am făcut datoria de a apăra democrația astfel ca legile electorale să nu poată fi modificate așa de rapid”, a declarat Ciolacu după ce a ieșit de la ântâlnirea cu președintele.

Întrebat dacă PSD este de acord cu alegerile anticipate, liderul PSD a spus că e de acord cu orice variantă care respectă prevederile Constituției.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele