Ciolacu, entuziasmat de un posibil „proiect național comun” cu PNL

49
3 minute de lectură
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Vineri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut declarații favorabile la adresa președintelui Klaus Iohannis, manifestându-și adeziunea la un nou proiect național, considerând că războiul cu Iohannis și PSD s-a încheiat odată cu primul mandat al lui Iohannis și trimiterea social-democraților în Opoziție.

„Președintele României, aflându-se și la al doilea mandat, e posibil să vină cu un proiect național, Președintele României e și președintele meu. E și președintele dumneavoastră. Iar președintele României trebuie să țină cont de acest lucru, să caute la toți liderii politici lucrurile care ne unesc”, a afirmat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, la DC News, preluat de Mediafax.

Referitor la afirmațiile lui Klaus Iohannis, cum că s-ar mai afla într-un război cu PSD, Ciolacu a explicat că „în primul mandat”, dar situația e diferită acum, când social-democrații se află în Opoziție.

„A zis în primul mandat. Politic, nu poți să fii în război cu singurul partid care e în Opoziție, e o utopie a democrației. Dacă dispare PSD-ul, nu mai avem Opoziție, deci nu mai avem democrație”, a răspuns Ciolacu, întrebat de afirmațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la războiul cu PSD.

Chestionat despre o posibilă alianță cu PNL, Ciolacu nu s-a pronunțat, dar a susținut că nu ar exclude un proiect național comun, de care este nevoie pentru dezvoltarea țării.

„Suntem într-un moment…totuși, există doi piloni principali, și pe stânga, și pe dreapta, PSD și PNL. Nu exclud un proiect național comun, lucrul acesta ar trebui să vină ori de la marii jucători, lideri politici, ori de la președintele României. (…) Trebuie să-l susții, indiferent din ce poziție ești, dacă ești de la Putere sau din Opoziție. Numai așa România va înainta, va fi susținută de către toți lderii politici, indiferent din ce structuri sunt, că e Parlamentul European, că sunt ambasadori, că sunt consuli. Deci, lipsa unui proiect național, în acest moment, e o evidență clară”, a motivat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis și-a făcut bilanțul primului mandat de președinte, joi, la Cotroceni. Șeful statului a vorbit despre atacul PSD la justiție, prin OUG 13, amnistia și grațierea sau încercarea de a schimba codurile penale și pârghiile constituționale pe care le-a folosit pentru a stopa acest lucru.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele