Cioloș, reacție după acuzațiile de nazism: Liviu Dragnea își pierde controlul propriilor cuvinte și gânduri

Fostul premier Dacian Cioloș afirmat marți că Liviu Dragnea ”își pierde controlul propriilor cuvinte și gânduri”, după acesta i-a acuzat pe liderii USR că s-au aflat la protestele de la Iași sau Cluj, comparând contra-manifestațiile acestora cu manifestările din Germania nazistă.

145
2 minute de lectură

”Cred că Liviu Dragnea își pierde controlul propriilor cuvinte și gânduri. Să faci o astfel de afirmație este o jignire adusă memoriei milioanelor de victime ale nazismului. Liviu Dragnea, dacă mai are un dram de decență sau măcar de rațiune, ar trebui să-și ceară scuze. Nu mă aștept să o și facă, pentru că pare că trăiește tot mai mult într-o lume a lui și nu prea mai are contact cu realitatea. În fruntea statului astfel de oameni sunt un pericol pentru toată societatea”, a scris marți, pe Facebook, Dacian Cioloș.

Reacția fostului premier vine după ce președintele PSD Liviu Dragnea a acuzat USR că se află în spatele contra-manifestațiilor și că lideri USR s-au aflat la protestele de la Iași sau Cluj, comparând comportamentul celor care organizează contra-manifestații cu manifestările din Germania nazistă.

“Nu mi-a fost nu mi-este în continuare foarte ușor să le solicit tuturor colegilor mei și simpatizanților care vin la aceste mitinguri să nu riposteze. A fost foarte, foarte greu ca la Iași niciun membru și simpatizant să nu riposteze. Majoritatea celor care erau în autocar voiau să iasă. Mențin în continuare această atitudinea, deși poate sunt aomeni care se supără, pentru că eu nu vreau să ducem România acolo unde vrea s-o ducă Iohannis, USR, PNL și nu numai. Și Pro România are aceeași violență în limbaj” a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, cu privire la reacția social democraților față de cei care au organizat contra-manifestații în zonele în care au avut loc mitinguri PSD.

“Mă uitam la aceste secvențe și încercam să găsesc o diferență între modul cum se comportă ei și vestele negre în Germania nazistă în anii 30”, a completat Dragnea.

Liderul PSD acuză membri ai USR că se ocupă de organizarea protestelor violente.

“Asta oferă USR, civilizatul de Cioloș. Doamna Chichirău era la Iași și umilea niște oameni în vârstă. Știți că poate sunt oameni în vârstă care votează și cu USR? Și pe ei îi umilesc. Goțiu, somnorilă. …Era la Cluj liderul protestelor. Ați auzit urletele. Vor să avem o țară plină de violență să îi voteze. Noi mergem în continuare cu ce ne-am asumat prin programul de guvernare”, a mai spus Dragnea.

Citiți și: PNL face demersuri pentru invalidarea mandatului de deputat a lui Liviu Dragnea

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele