Ciprian Marica, în război cu Dacia: “(…) noi cumpărăm maşinile lor şi ei nu dau nimic înapoi ţării?”

785
2 minute de lectură

Ciprian Marica, 33 de ani, trage un semnal de alarmă. El condamnă atitudinea marilor companii care produc profit uriaş în România, dar care investesc infim pe teritoriul ţării, arată un articol din ProSport (https://www.prosport.ro/video/prosport-live/exclusiv-ciprian-marica-in-razboi-cu-dacia-cum-adica-mai-romani-noi-cumparam-masinile-lor-si-ei-nu-dau-nimic-inapoi-tarii-supararea-lui-hagi-ii-e-rusine-cu-asta-18293549), preluat de Mediafax. De altfel, Dacia, brand autohton sub tutela Renault, preferă să ofere finanţare în sport unor echipe din străinitate, Udinese, formaţie din Italia, având sigla producătorului pe tricouri. 

“Dacia e sponsor la Udinese şi la o echipă de rugby din Anglia, iar FC Argeş e lăsat de izbelişte (n.red. – fabrica Dacia fiind în Mioveni, lângă Piteşti). Cum, adică, măi români, noi cumpărăm maşinile Dacia şi ei nu dau nimic înapoi ţării?”, a tunat Marica la ProSport LIVE.

“Sunt curios, la nivel local, cu ce se implică Dacia în Piteşti? Mi se pare o jignire chestia asta. Cum, nu te interesează ce se întâmplă la tine acasă? Spun asta, chiar dacă Dacia e preluată de Renault. Vă dau exemplul clar despre o companie care investea masiv în sport şi comunitate şi acum e la Udinese. Îi intereasă piaţa de acolo, că oricum românul cumpărăr Dacia. Ar tebui luată atitudine. Nu e normal. Băi, trebuie să întorc şi eu ceva comunităţii.

Pe marile companii care fac profit pe teritoriul României nu le interesează de piaţa de aici. Şi, Gică Hagi spunea că nu are un sponsor pe piept, îi e şi ruşine legat de chestia asta. Poate Gică Popescu să facă mai mult acum, fiind şi preşedinte al clubului”, a afirmat fostul internaţional.

E un semnal de alarmă. În România se fac lucrurile ok doar dacă sunt impuse. Firmele mari investesc sume infime în România. Sumele investite de marile companii în ţara noastră sunt foarte mici. Ce întorc ele românilor? O să rămâneţi suprins, e o statistică la care lucrez şi pe care o să o prezint, iar concluzia e alarmantă, suma e infimă”, a încheiat Ciprian Marica.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele