Circulația tramvaiului 41, suspendată din 29 iunie până pe 1 septembrie

98
2 minute de lectură

Circulația tramvaielor pe linia 41 va fi suspendată, din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant și staţia de metrou din Drumul Taberei. Vor fi introduse 50 de autobuze în circulație pentru călători, numărul urmând a fi suplimentat.

,,De pe 29 iunie până pe 1 septembrie, se suspendă circulația tramvaielor pe linia 41. Sunt trei lucrări de amploare care se desfășoară. Am convins firmele și constructorii să le facă în același timp. Este vorba de Podul Grant, de Podul Ciurel și de viitoarea stație din Drumul Taberei, de la Moghioroș”, a declarat, pentru MEDIAFAX, șeful Societății de Transport București, Andrei Creci.

Astfel, vor fi înființate două linii de transport care vor parguge traseul tramvaiului 41.

,,Ca oamenii să nu aibă de suferit, deoarece este una dintre cele mai importante linii de transport din București, am hotărât înființarea a două linii naveta, 641 și 642. Linia 641 va merge pe traseul tramvaiului 41 pe de-a-ntregul, de la Grivița la Piața Presei Libere, iar 642 va prelua acolo unde este cel mai aglomerat dimineața și seara, adică în zona Drumul Taberei, Crângași. Prima linie, 641, va avea 30 de autobuze, iar linia 642 va avea 20 de autobuze”, a mai spus directorul general al Societății de Transport București . 

Traficul în Capitală nu va fi paralizat de lucrări, iar, dacă este necesar, numărul de autobuze va fi suplimentat, arată sursa citată. 

,,Am considerat de ajuns 50 de autobuze, să vedem. Dacă nu vor fi de ajuns, le vom suplimenta. Capitala nu va fi paralizată. Acele lucrări trebuie făcute, nu se pot opri. Am reușit să convingem constructorii să le facă în mod simultan, toate cele 3 lucrări să le realizeze în același timp, ca oamenii să nu aibă de suferit și să se oprească doar 2 luni. Mai mult de atât nu am putut face”, a mai spus șeful STB.

În ceea ce priveşte fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigura o capacitate maximă de peste 7.000 călători/h/sens.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele