Cîțu: 10 miliarde de lei garanțiile pentru ca IMM-urile să aibă acces la finanțări cu dobândă zero – doar o mică parte din pachetul de susținere a economiei

27
1 minut de lectură

Ministerul Finanțelor va oferi garanții pentru ca IMM să aibă acces la capital de lucru cu dobîndă zero, în valoare de până la 10 miliarde de lei, anunță ministrul Finanțelor Florin Cîțu, pe Facebook.

„O mica parte din pachetul substanțial de susținere a economiei. Suntem gata să oferim garanții pentru ca IMM-urile să aibă acces la capital de lucru cu dobândă ZERO, fară alte comisioane, cu perioada de grație extinsa, în valoare de pana la 10 miliarde lei. Impactul pozitiv în economie estimat la aproximativ 70 miliarde lei!!!”, spune ministrul.

Florin Cîțu a anunțat anterior un pachet semnificativ pentru întreprinderile mici şi mijlocii, măsurile fiind deja elaborate şi urmând a fi aprobate în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare. El a precizat că scopul pachetului este de a ajuta companiile să treacă peste perioada dificilă, de două-trei luni de zile, ce se conturează a urma.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele