Cîțu: Firmele şi instituţiile publice vor comunica de la distanţă cu Trezoreria Statului

54
1 minut de lectură
Foto: Agerpres

România a mai făcut un pas important spre informatizarea statului, astfel că firmele şi instituţiile publice vor comunica de la distanţă cu Trezoreria Statului, a anunţat sâmbătă Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, într-un mesaj publicat pe Facebook.

“Înlocuim cozile cu click-uri! Am mai făcut un pas important spre informatizarea statului. Firmele şi instituţiile publice vor comunica de la distanţă cu Trezoreria Statului! Fără deplasări la ghişeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri şi cu semnatură electronică. Totul prin intermerdiul ordinului de plată multiplu electronic”, a postat ministrul.

Potrivit lui Cîțu, informatizarea statului român nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani, deşi este vitală.

“Informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani pentru că foarte mulţi profitau de pe urma birocraţiei. Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricand, este evident ca informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, creste profitabilitatea şi productivitatea dar elimină şi deplasările inutile într-un moment în care toţi trebuie să stam în casă cât mai mult.#StatiAcasa”, a mai scris Cîţu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele