Clinica de Mari Arși de la Spitalul Județean din Timișoara, inaugurată cu trei boxe

57
2 minute de lectură
(Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Clinica de Mari Arși de la Spitalul Județean din Timișoara a fost inaugurată miercuri, la trei ani după finalizarea lucrărilor. Deocamdată funcționează trei boxe din cinci, informează Mediafax.

Clinica de Mari Arși de la Spitalul Județean din Timișoara a fost inaugurată în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Pintea a declarat că centrul poate primi deja pacienți, având personal pregătit.

La rândul său, managerul Spitalului Județean din Timisoara, Marius Craina, a spus că boxele pot fi folosite ca mici săli de operație, în așa fel încât riscul la infecții să fie inexistent.

Deocamdată sunt funcționale trei boxe din cele cinci prevăzute, iar pe măsură ce vor sosi echipamentele sanitare se vor deschide şi celelalte două.

Consiliul Județean Timiș a investit aproximativ 1,5 milioane de euro pentru amenajarea saloanelor, iar aparatura în valoare de 3,5 milioane de euro a fost cumpărată de Ministerul Sănătății.

La sfârşitul anului 2016, cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au fost finalizate lucrările la trei din cele cinci saloane ale noii Clinici de Mari Arşi. Saloanele nu au putut fi folosite de atunci, deoarece Ministerul Sănătăţii nu dotase unitatea medicală cu aparatura necesară.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele