CM Fotbal: Elveţia – Serbia şi vulturul albanez

Fotbaliştii elveţieni Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka, amândoi de etnie albaneză, după ce au marcat câte un gol au părut că imită cu mâinile vulturul reprezentat pe steagul albanez.

208
2 minute de lectură

FIFA a a anunţat că a deschis o anchetă privind felul în care doi jucători elveţieni şi-au manifestat bucuria după ce au marcat în meciul cu Serbia de vineri, de la Cupa Mondială din Rusia.

Fotbaliştii elveţieni Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka, amândoi de etnie albaneză, după ce au marcat câte un gol au părut că imită cu mâinile vulturul reprezentat pe steagul albanez.

Serbia nu recunoaşte statul Kosovo, ai cărui locuitori sunt în majoritate etnici albanezi.

Ambii jucători au negat că gestul lor ar avea semnificaţie politică.

“Pentru mine a fost o zi unică”, a spus Xhaka. “E o victorie pentru familia mea, pentru Elveţia, Albania şi Kosovo. Gestul a fost pentru cei ce m-au sprijinit, nu a fost făcut împotriva adversarilor noştri. A fost un meci emoţionant, clar”, a spus el.

Shaqiri a spus: “N-are legătură cu politica, e despre fotbal”.

FIFA a declarat că a deschis în acelaşi timp o investigaţie şi împotriva federaţiei sârbe pentru că microbiştii sârbi ar fi scandat la meci mesaje politice jignitoare.

De asemenea, în fază preliminară sunt şi cercetările privindu-l pe antrenorul sârb Mladen Krstajic. După meci, acesta le-ar fi spus reporterilor sârbi că arbitrul german Felix Brych “ar trebui adus în faţa tribunalului de la Haga”, acolo unde în ultimii ani au fost judecaţi pentru crime de război mai mulţi lideri politici sârbi.

Arbitrul german le-ar fi refuzat sârbilor un penalty în timpul partidei încheiate cu scorul de 2 – 1 pentru elveţieni în cadrul grupei E a preliminariilor turneului final al Cupei Mondiale la fotbal Rusia 2018.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele