Coasta de Azur, splendoare și mister

164
5 minute de lectură

Nu este o surpriză faptul că Riviera Franceză este o atracție turistică superbă, cu atât mai mult cu cât este o zonă care se bucură de un climat minunat pe tot parcursul anului, în ciuda faptului că este una dintre cele mai nordice coaste mediteraneene. Coasta de Azur, așa cum este denumită, găzduiește anual unele dintre cele mai renumite festivaluri, printre care amintimFestivalul de la Cannes, Festivalul internațional de circ de la Monte Carlo, Formula 1 de la Monaco și Festivalul de Jazz din Nisa. Nisa este cel de-al șaselea mare oraș al Franței, fiind și cea mai mare stațiune de pe Riviera Franceză, cu o multitudine de oferte, de la cartiere istorice, o frumoasă plajă lungă (de la Promenade des Anglais spre vest), o piață de flori faimoasă, Muzeul Matisse, Muzeul Chagall și faimoasa biserică ortodoxă rusă. De asemenea, Nisa stă extrem de bine la capitolul hoteluri, de la palatele de cinci stele, cum ar fi Negresco, Palais de la Méditerranée, West End Promenade des Anglais, până la hotelurile din zona turistică, ca Le Petit Palais și Carlton.

Coline de Chateau este unul dintre cele mai populare locuri în Nisa, fiind nu doar punctul cel mai înalt al orașului, ci și locul de unde puteți vizita ruinele Chateau de Nice. Locul era într-o vreme o cetate militară activă, iar acum este un loc fantastic de unde se vede Golful Nisa.

Place Massena este o piață plină de distracție, unde puteți să vă plimbați printre grădinile luxuriante și unde puteți admira fântânile impresionante.

Printre cele mai recomandate activități în Nisa se numără Glisse Evasion, unde specialiștii în sporturile nautice de pe plaja de lângă Promenade des Anglais vă vor aduce câteva sugestii de neratat,Les Petits Farcis, unde, după ce veți face cumpărături la piața Saleya cu instructorul dumneavoastră, va trebui să pregătiți un prânz colosal, Centre du Patrimoine, care vă va pune la dispoziție excursii în oraș alături de ghizi locali.

Un alt loc impresionant pe Riviera Franceză este Cannes, despre care probabil puțini știu că acum aproape 150 de ani era doar un sat pescăresc, iar astăzi este unul dintre cele mai luxoase și elegante destinații, care atrage milioane de turiști.
Croisette de Cannes este una dintre cele mai renumite promenade din lume. De-a lungul a trei kilometri se pot vedea grădini înflorite, peluze plantate cu palmieri și pini până la Port Canto și Palm Beach, fiind unul dintre cele renumite bulevarde din Cannes, găzduind magazine ale marilor case de modă, dar și hoteluri de lux precum Carlton, Martinez și Majestic.

Însă poate cea mai cunoscută locație de aici este Palais des Festivals, unde se organizează Festivalul Internațional de Film, concerte de muzică clasică, dans și teatru.

La aproximativ 10-15 minute de Cannes se află Iles de Lérins, două insule frumoase, Ile Ste- Marguerite, unde o aromă de pin și de eucalipt vă lovește în momentul în care părăsiți feribotul și care este cea mai mare dintre cele două insule, cu doar câteva restaurante mici, dar scumpe, și insula Ile St- Honorat, care încă mai păstrează o mănăstire și care este o atracție turistică populară.

Orașul vechi este extrem de pitoresc, cu străzi mici, pietonale, iar Rue Meynadier este o străduță plină de magazine, unde se pot găsi atât suveniruri, cât și delicatese provensale.
La doar 20 de minute de Cannes, insulele Lérins sunt o altă lume departe de zgomotul continentului. Vizitatorii sunt seduși de frumusețea lor naturală idilică, cu golfuri stâncoase ce merită explorate și care combină misterul Omului cu masca de fier cu spiritualitatea călugărilor cisterciani.

Monaco este o altă locația excepțională, între munte și mare, iar grădinile sale, evenimentele sale culturale, toate fac din Monaco destinația ideală pentru o vacanță romantică.

Deși nu este întotdeauna recunoscută și uneori înțeleasă greșit, economia din Monaco este de fapt foarte dinamică și orientată spre viitor, principatul oferindu-le investitorilor și oamenilor de afaceri un stil de viață excepțional și sigur și, în același timp, toate avantajele unui sistem fiscal atrăgător. Proiectat de Charles Garnier, legendarul arhitect care a construit și Opera Verde maiestuoasă, Casino Monte-Carlo a fost dedicat încă de la început artei de a juca. Cu frescele sale în stilul lui Boucher, basoreliefurile, sculpturile, cariatidele și un atrium uimitor de aur și marmură, arhitectura exercită un impact de neuitat.

Construit în 1863 în Principatul Monaco, cu vedere la Marea Mediterană, această capodoperă arhitecturală găzduiește, de asemenea, Opera Monte-Carlo, care are producții de renume mondial. Amplasat între Italia și Franța, Principatul Monaco oferă oaspeților mai mult de 300 de zile de soare în fiecare an, fiind o destinație mirifică nu doar pentru clima sa, cât și pentru varietatea locurilor pe care le pune la dispoziția turiștilor și a peisajelor minunate, unice pentru Riviera Franceză. Este inutil de adăugat faptul că este una dintre cele mai scumpe și mai luxoase zone ale Europei, iar opulența se poate vedea de pe culmile frumoase, de unde trenează Palatul Regal și de pe minunatele povârnișuri de unde un minunat port ni se relevă, mai ceva ca într-o vedere.

page2image3942624864

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele