Colegiul Medicilor Suceava: „Medicii nu știu cum să fugă.O să fie dezastru”

102
2 minute de lectură

Niciun medic nu va veni să lucreze la Spitalul din Suceava, închis 48 de ore pentru dezinfecție după ce zeci de cadre medicale au luat coronavirusul, spune președintele Colegiului Medicilor din Suceava.

Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, a declarat pentru MEDIAFAX că urgențele spitalului se vor deschide după cele 48 de ore, teoretic cu angajați aduși din Iași, ceea ce el nu crede.

„Nimeni nu va veni aici, doar legat să vină. Vă dați seama, nimeni nu va veni să lucreze la Suceava în focar”, spune Hâncu.

Cât despre transformarea Spitalului Județean Suceava în unitate medicală pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus, Sorin Hâncu spune că e o „altă mare aberație”.

Acesta se întreabă unde vor fi trimise „urgențele adevărate” – gravide, oameni răniți în accidente, etc.

Când vor auzi că la spital vin pacienți cu noul coronavirus, medicii nu vor știi cum să fugă, e de părere președintele Colegiului Medicilor Suceava, care adaugă: „O să fie un dezastru”.

Ultimele informații arătau că 100 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava sunt infectate cu noul coronavirus. Între sucevenii infectați cu noul coronavirus este și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi care erau internaţi au fost duși în alte spitale. După dezinfecţie, spitalul devine unitate în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, a fost demis din funcție, la solicitarea secretarului de stat Nelu Tătaru.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele