Comisarul Corina Crețu vine în România, pentru a discuta prioritățile de investiții din următorul buget al UE

În perioda 22-25 martie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va fi într-o vizită oficială în România, unde va participa la o serie de evenimente și discuții alături de oficiali români.

33
2 minute de lectură

Înaltul oficial european va fi prezent alături de dl. Eugen Orlando Teodorovici, ministrul român al finanțelor publice, și de dl. Victor Micula, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în prima parte a zilei de 22 martie a.c. la evenimentul de prezentare a Raportului de țară pentru România din cadrul Semestrului european, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În a doua parte a zile, comisarul Corina Crețu va lua parte la conferința cu tema “Priorități de investiții pentru România, 2021-2027″, pentru a discuta despre care ar putea fi viitoarele astfel de priorități în domeniul politicii de coeziune pentru perioada post-2020, în cadrul viitorului buget european.

Cele două evenimente sunt parte integrantă a discuției lansate de Comisia Europeană în data de 27 februarie, în ceea ce privește prioritățile de investiții și provocările cu care se confruntă fiecare stat membru. Discuția are ca scop realizarea unei mai bune coordonări a politicilor economice a statelor membre. În cadrul acesteia, Comisia a prezentat o serie de propuneri privind modul în care fondurile UE, și în special cele ale politicii de coeziune, pot sprijini realizarea priorităților de investiții în următoarea perioadă bugetară 2021-2027.

Comisarul european Corina Crețu va prezenta orientările Comisiei referitoare la fondurile politicii de coeziune pentru România în perioada 2021-2027 și posibile obiective spre care ar trebui să se îndrepte priorita investițiile realizate cu fonduei UE.

“Prin intermediul acestei conferințe, ne dorim să dăm un impuls procesului de reflecție asupra viitoarelor programe ale politicii de coeziune, pentru a asigura o tranziție lină de la o perioadă bugetară la alta și pentru a ajuta statele membre să facă investiții în domeniile în care au cea mai mare nevoie. În România, considerăm că fondurile europene are trebui să fie direcționate, în special către domeniul inovării, al competitivității IMM-urilor, al tranziției către o economie cu emisii reduse de carbon, al rețelelor strategice de transport și, nu în ultimul rând, al măsurilor de ocupare a forței de muncă și de incluziune socială”, ”, a declarat înaltul oficial european înaintea vizitei.

Luni, 25 martie, comisarul european pentru politică regională va fi prezent la Cluj-Napoca pentru a se adresa participanților la conferința COTER (Comisia pentru politica de coeziune teritorială și pentru bugetul UE), având ca temă principală rolul autorităților locale și regionale în cadrul politicii de coeziune.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele