FBI se alătură anchetei privind certificarea acordată Boeing 737 MAX

19
1 minut de lectură

Biroul Federal de Investigații (FBI) s-a alăturat anchetei privind modul în care modelul Boeing 737 MAX a primit certificarea de siguranță cu numai câteva luni înaintea prăbușirii unui astfel de aparat al companiei indoneziene Lion Air, urmat, la mai puțin de șase luni, de accidentul Ethiopian Airlines.

O sursă bine informată citată de USA Today a declarat că FBI asistă autoritățile federale ale transportului în investigația asupra procesului de certificare al aparatelor, criticat pentru o presupusă relație incompatibilă între Boeing și inspectorii Administrației Federale pentru Aviație (FAA), care eliberează aceste certificări.

Din octombrie, când a avut loc primul accident, peste 300 de persoane au fost ucise în cele două accidente în care au fost implicate aparate Boeing 737 MAX-8.

Ancheta ce vizează certificarea FAA este condusă de oficiali din cadrul Departamentului Transporturilor, în timp ce FBI pune la dispoziție resursele necesare, potrivit sursei, care nu este autorizată să comenteze public.

Uniunea Europeană și Canada au decis miercuri să se desprindă de factorii americani de decizie asupra siguranței aeriene. Uniunea Europeană și Canada vor face propriile inspecții asupra modificărilor operate de Boeing, fără a se baza exclusiv pe asigurările primite de la FAA.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele