FBI se alătură anchetei privind certificarea acordată Boeing 737 MAX

16
Foto: Boeing
1 minut de lectură

Biroul Federal de Investigații (FBI) s-a alăturat anchetei privind modul în care modelul Boeing 737 MAX a primit certificarea de siguranță cu numai câteva luni înaintea prăbușirii unui astfel de aparat al companiei indoneziene Lion Air, urmat, la mai puțin de șase luni, de accidentul Ethiopian Airlines.

O sursă bine informată citată de USA Today a declarat că FBI asistă autoritățile federale ale transportului în investigația asupra procesului de certificare al aparatelor, criticat pentru o presupusă relație incompatibilă între Boeing și inspectorii Administrației Federale pentru Aviație (FAA), care eliberează aceste certificări.

Din octombrie, când a avut loc primul accident, peste 300 de persoane au fost ucise în cele două accidente în care au fost implicate aparate Boeing 737 MAX-8.

Ancheta ce vizează certificarea FAA este condusă de oficiali din cadrul Departamentului Transporturilor, în timp ce FBI pune la dispoziție resursele necesare, potrivit sursei, care nu este autorizată să comenteze public.

Uniunea Europeană și Canada au decis miercuri să se desprindă de factorii americani de decizie asupra siguranței aeriene. Uniunea Europeană și Canada vor face propriile inspecții asupra modificărilor operate de Boeing, fără a se baza exclusiv pe asigurările primite de la FAA.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele