Comisia Europeană va monitoriza telefoanele în perioada pandemiei

32324
2 minute de lectură
Foto: Agerpres / Xinhua

Comisarul european pentru piaţă internă, Thierry Breton, a convenit un acord cu giganții din telecomunicații în baza căruia aceștia vor da date anonimizate şi agregate de pe telefoanele mobile ale oamenilor pentru a urmări modul în care se răspândește virusul COVID-19.

Luni, Comisia Europeană a luat această decizie și a început discuțiile cu operatorii pentru a  partaja datele mobile ale populaţiei din Europa, notează Politico.eu.

Va fi selectat un mare operator din fiecare țară. „Vrem să fim foarte rapizi şi să urmărim acest lucru zilnic”, a spus Breton.

Controlul asupra datelor de pe sute de milioane de telefoane va fi deținut de oficialii europeni, nu de operatorii din telecomunicații sub amenințarea că executivul european ar putea fi tras la răspundere pentru eventualele amenzi, dacă informaţiile digitale ar fi piratate sau folosite greşit.

Breton susține că este nevoie de astfel de metadate agregate pentru a urmări răspândirea virusului şi pentru a stabili unde există cea mai presantă nevoie a oamenilor de servicii medicale.

Comisia a insistat că operaţiunea va respecta normele de confidenţialitate ale UE, potrivit Regulamentului general privind protecţia datelor şi legislaţia privind confidenţialitatea electronică. Este implicată și Autoritatea europeană pentru protecţia datelor. Companiile cu care s-au purtat aceste discuții sunt: Deutsche Telekom, Orange, Telecom Italia, Telefónica, Vodafone şi GSMA.

După ieșirea din această criză, baza de date va fi distrusă.

https://www.politico.eu/article/european-commission-mobile-phone-data-thierry-breton-coronavirus-covid19/


[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

  1. am senzatia ca UE face tot ce este posibil spre a ne hotarâ sa denuntam unilateral tratatul de aderare cum a facut-o marea bitanie si cum ameninta s-o faca italia!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele