Comisia Europeană: Peste 600 de europeni aflați în China au depus solicitări de repatriere

31
2 minute de lectură
Sursa: Twitter

Comisia Europeană a precizat, miercuri, că peste 600 de persoane aflate în China au depus solicitări de repatriere. UE va suporta 75% din costul de repatriere, anunță Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor în cadrul Comisiei Europene.

„Comisia Europeană: Peste 600 de cereri de repatriere au fost înregistrate până acum, din următoarele țări: România, Polonia, Portugalia, UK, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Finlanda, Franța, Italia, Letonia, Olanda”, a transmis Comisia Europeană, într-un comunicat, conform Mediafax.

UE va suporta 75% din costul de repatriere, potrivit anunțului făcut de Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor în cadrul Comisiei Europene.

„Când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul mecanismului. Cetățenii UE prezenți în regiune care doresc repatrierea o pot solicita în continuare, indiferent de naționalitate”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Ministerul de Externe a transmis, joi, că singurul român care se află în Wuhan și-a exprimat dorința de a se întoarce în România. Ambasada României la Beijing este în contact permanent și cu ceilalți doi cetățeni aflați în provincia Hubei, mai informează Mediafax.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, miercuri dimineață, că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație, înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele