Comisia Europeană va aloca 10 milioane euro pentru cercetare cu privire la coronavirus

15
2 minute de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Comisia Europeană va aloca 10 milioane de euro din programul său de cercetare și inovare, Orizont 2020, pentru a sprijini cercetarea bolii cauzate de noul coronavirus, potrivit unui comunicat publicat vineri pe site-ul oficial al Comisiei.

„Ne străduim să atenuăm consecințele unei potențiale răspândiri pe scară mai largă a epidemiei de coronavirus în UE. Grație finanțării pentru cercetări de urgență prin intermediul programului Orizont 2020, vom ști mai multe despre această boală. Sunt mândră că, în urma progreselor înregistrate în ultimii ani, centrele noastre dotate cu supercalculatoare sunt pregătite să îi asiste pe cercetători în activitatea lor de dezvoltare a unui tratament și a unor vaccinuri noi. Vom fi în măsură să protejăm mai bine cetățenii și să abordăm mai eficient focarele actuale și viitoare”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, conform sursei citate.

Comisia Europeană a lansat o cerere urgentă de exprimare a interesului față de proiecte de cercetare care să contribuie la o mai bună înțelegere a focarului de coronavirus și la o mai bună gestionare clinică a pacienților infectați cu virusul, precum și la îmbunătățirea pregătirii și a răspunsului în materie de sănătate publică.

Finanțarea va sprijini două până la patru proiecte de cercetare, iar candidații trebuie să răspundă cererii până în 12 februarie.

Totodată, acordurile de granturi ar trebui să fie semnate foarte rapid, pentru a permite demararea activităților de cercetare cât mai curând posibil.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele