

Implozia companiei de spații de birouri WeWork, în această săptâmână, este privită de firmele nou-înființate ca o lecție a ceea ce nu trebuie făcut în Silcon Valley, afirmă Reuters. preluat de MEDIAFAX.
The We, compania-mamă a WeWork și-a retras, luni, oferta publică inițială, la o săptămână după ce SoftBank l-a demis pe fondatorul Adam Neumann din funcția de director executiv și după ce potențială evaluare a IPO a scăzut la 10 miliarde de dolari, de la 47 miliarde de dolari în ianuarie.
Consensul dintre investitorii de capital de risc la conferința TechCrunch Disrupt și în alte părți a fost că puterea și banii nelimitați nu sunt benefici pentru constuirea companiilor. Unele probleme țin de SoftBank Group Corp din Japonia, un susținător al WeWork, care a devenit unul dintre cei mai puternici investitori în tehnologie la nivel mondial. SoftBank a refuzat să comenteze criticile.
„Dacă un fondator nu este responsabil, trebuie să facem ceea ce trebuie”, a spus Neeraj Agrawal, Partener General al Battery Ventures.nEl a vorbit în timpul unei sesiuni TechCrunch și susținut că puterea fondatorilor a crescut odată numărul banilor inveestiți în lumea tehnologiei.
„În timp ce ratele dobânzilor rămân mici, nu vă așteptați ca fluxul de bani să se oprească”, a spus David Golden, managing partner la Revolution Ventures. El a menționat că sumele mari investite duc la supraaprecierea companiilor, ceea ce ar face mai dificilă strângerea de fonduri.
Ned Desmond, directorul operativ al companiei de media, date și evenimente TechCrunch, a declarat că între capitaliștii de riscu cu nume mari se observă o concurență mai acerbă decât niciodată.