Conflict în Golful Oman: Arabia Saudită acuză Iranul

49
1 minut de lectură

Arabia Saudită învinuiește Iranul pentru recentele atacaturi asupra vaselor petroliere care navigau pe o rută strategică în Golful Oman, conform informațiilor preluate de pe BBC.

Pe fondul tensiunilor care escaladează recent în regiune, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, a declarat că Arabia Saudită “nu va ezita” să confrunte amenințările.

Două nave petroliere au fost atacate joi în Golful Oman, la doar o lună dupa ce alte patru au fost ținta unor atacuri în preajma coastei Emiratelor Arabe Unite.

De asemenea, Statele Unite au acuzat Iranul pentru atacuri, care ulterior a dezmințit că ar fi avut o implicare în incident.

“Nu dorim un război în regiune…dar vom întâmpina orice amenințare împotriva poporului și suveranității statului nostru, a integrității noastre teritoriale și a intereselor noastre strategice , a declarat prințul bin Salman pentru cotidianul arab, Asharq al-Awsat.

El a mai adăugat că “regimul iranian nu a respectat vizita premierului Japoniei la Teheran”. “În timpul vizitei sale, ei (statul Iranian) au atacat două nave petroliere, din care una era sub pavilion japonez.”, a declarat bin Salman.

Anterior, ministrul Energiei, Industriei și a Resurselor Minerale din Arabia Saudită, Khalid al-Falih, a făcut apel la un răspuns “ferm și decisiv” la adresa atacurilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele