VIDEO SUA prezintă dovada că Iranul recuperează o mină de pe unul dintre petroliere lovite

872
2 minute de lectură

Armata americană a publicat un film de un minut și jumătate despre care a spus că arată cum membri a Garzii Revoluționare din Iran /IRGC (trupă de elită a armatei iraniene) a eliminat o mină neexplodată de pe bordul unuia dintre cele două petroliere care au fost atacate mai devreme, în cursul zilei de ieri, conform publicației engleze The Guardian.

„La 4:10 p.m. ora locală, o barcă de patrulare a IRGC de clasă Gashti s-a apropiat de petrolierul Kokuka Courageous și a fost observată și înregistrată, înlăturând o mină magnetică neexplodată de bordul petrolierului Kokuka Courageous”, a explicat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al Comandamentului central al Armatei Americane, într-o declarație, de presă.

Reacția Iranului

Iranul respinge acuzațiile aduse de Statele Unite privind implicarea sa în atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman, a afirmat joi misiunea iraniană la ONU, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

„Iranul respinge categoric acuzațiile nefondate aduse de Statele Unite cu privire la incidentele din data de 13 iunie”, au afirmat oficialii iranieni.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere aflate în Golful Oman, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite și a aliaților săi,

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele