Congresul USR. Barna invocă în discurs „pilula albastră” din „Matrix”

91
5 minute de lectură

Dan Barna a evocat, sâmbătă la Congresul USR, scena din filmul „Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roșie sau albastră. Liderul partidului a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea așa cum este ea, transmite Mediafax.

„Povestea noastră este de fapt exact povestea acelor oameni care au ieșit în stradă și au rămas acolo să protesteze împotriva abuzurilor și să înfrunte gazele lacrimogene și bastoanele jandarmilor atunci pe 10 august. De fapt, și închei această parte, povestea noastră este povestea tuturor românilor care au ales să nu mai stea deoparte. Despre asta este USR”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă la Congresul în care USR își alege prezidențiabilul.

Cum a decis Barna să intre în politică

El a povestit și cum a decis să intre în politică, în perioada guvernării tehnocrate, când Executivul era condus de Dacian Cioloș.

„Povestea mea a început tot acum trei ani. O știți. Eram la socrii de Paște. A sunat telefonul. Era Dacian Cioloș care m-a întrebat dacă vreau să mă alătur echipei de la Ministerul Fondurilor Europene. Am zis «da» și vă mărturisesc că îmi este foarte greu, și am din când în când acest moment, să mă gândesc că de fapt între acel «da» entuziast, optimist, vag năuc și acest discurs acum în fața voastră au trecut doar trei ani. Și nu am făcut niciodată politică înainte de USR. Eram interesat de politică ca oricare om care vede și știri politice la televizor, între un meci de fotbal și un film bun sau o partidă de tenis. Și eram antreprenor. Construisem și conduceam una dintre firmele importante în domeniul fondurilor europene din România și aveam ceea ce se puntea numi o viață confortabilă. Aceasta era viața mea până acum trei ani”, a explicat Barna.

„Cred că știți cu toții secvența aceea din Matrix”

Liderul USR a făcut referiri la filmul „Matrix”, precizând că după ce a fost în guvernul tehnocrat nu a mai putut reveni la viața sa obișnuită, cea de antreprenor.

„După jumătate de an în acest guvern tehnocrat mi-am dat seama că nu mă mai pot întoarce la viața mea dinainte. Cred că știți cu toții secvența aceea din Matrix, în care în partea aceea de început Neo primește două pastile, una roșie și una albastră, și i se spune «dacă iei pastila roșie te vei întoarce la viața ta obișnuită și vei vedea lucrurile așa cum le vedeai dintotdeauna. Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea așa cum este ea». La fel a fost și pentru mine. Am acceptat acea provocare și am intrat în USR. În 2016 am devenit deputat de Sibiu în Camera Deputaților, iar în 2017 voi m-ați ales președintele partidului. De atunci și până astăzi am crescut”, a conchis Dan Barna.

„Suntem Games of Thrones ca viziune”

De asemenea, Dan Barna a mai declarat că Alianța USR-PLUS are o șansă reală să ofere următorul președinte al României. El le-a spus colegilor prezenți la Congres că USR este „Games of Thrones ca viziune”, dar ca energie este „Star Trek-ul României”.

„După toate lucrurile pe care am reușit să le facem împreună în ultimii 3 ani, sunt sigur că avem o șansă reală ca USR PLUS să dea Președintele. Și știu că aveți curajul să intrăm în această competiție. Știu că avem voința să mergem până la capăt pe acest drum. Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveți încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes și în calitate de candidat la Președinția României, a afirmat Dan Barna, la Congresul de sâmbătă în care USR ale candidatul la prezidențiale.

Câteva sute de delegați ai USR s-au reunit, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidențiale. Congresul USR a început, sâmbătă dimineață, la Teatrul Național București, cu binecunoscuta melodie din celebrul serial Urzeala Tronurilor (Game of Thrones – n.r.).

În competiția internă a formațiunii pentru alegerile prezidențiale sunt înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. În aceeași zi se întrunește și Consiliul Național al PLUS.

Consiliul Național al PLUS se desfășoară în vederea desemnării candidatului PLUS la prezidențiale și la Primăria Generală a Capitalei. Vor exista și decizii referitoare la organizarea internă a partidului și stadiul negocierilor care au loc, în aceste zile, la nivel european.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele