Consiliul de Administrație al BNR își încheie mandatul

27
1 minut de lectură
BNR. Foto: Bogdan Cristel

Consiliul de Administrație al BNR își încheie mandatul joi, urmând ca de vineri patru noi membri, alături de cinci care își continuă activitatea, să înceapă lucrul, informează MEDIAFAX.

Cei patru membri noi din Consiliul de Administrație sunt Leonardo Badea – viceguvernator, alături de Dan Radu Rușanu, Balint Csaba și Cristian Popa. Componența CA a fost votat la începutul lunii iulie de Parlament.

Au plecat de la conducerea băncii naționale Liviu Voinea, la FMI, Daniel Dăianu, care a devenit preşedinte al Con­siliului Fiscal, Marin Dinu şi Agnes Nagy.

Acesta este al şaselea consiliu de admi­nistraţie al BNR de după Revoluţie. Mugur Isărescu conduce BNR de 30 de ani, fiind cel mai longeviv guvernator de bancă națională din lume.

Obiectul noului CA este adoptarea euro în România. Activitatea sa începe pe fondul unei economii mondiale în derută, afectată de rezultatele nu foarte bune ale unor mari economii europene, de conflictele comerciale dintre SUA și China sau UE, precum și de Brexit. Pe plan intern economia încetinește, deficitul extern crește, au apărut derapaje fiscale, iar inflația este destul de ridicată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele