Continuarea lungmetrajului de succes „Black Panther“, în 2022

26
2 minute de lectură

O continuare a lungmetrajului de succes cu supereroi de culoare „Black Panther“ va fi lansată la 6 mai 2022, a anunţat scenaristul şi regizorul american Ryan Coogler, potrivit dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Anunţul a fost făcut la convenţia D23, organizată de Walt Disney Co. în Anaheim, în sudul Californiei, sâmbătă, însă Coogler nu a oferit niciun detaliu despre scenariul şi titlul noului film.

„Pantera neagră/ Black Panther“ este cel de-al 18-lea film pentru marile ecrane din universul Marvel – o filială a companiei Disney -, este dedicat unui supererou de culoare, iar din distribuție fac parte actori precum Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, premiată cu Oscar, Angela Bassett, Forest Whitaker și Daniel Kaluuya. Filmul a devenit un fenomen cultural şi a avut încasări de 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial.

Deși personajul Black Panther a fost lansat în 1966, acesta nu a devenit o „celebritate“ decât după ce a fost introdus în universul Marvel, mai precis în filmul din 2016 „Captain America: The Road to Civil War“.

Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther, pe numele său T’Challa, s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp continuu la o reîntoarcere în țara natală.

„The Black Panther“, lansat în 2018, a fost nominalizat la mai multe premii prestigioase, inclusiv la Oscarul pentru cel mai bun film. Deşi nu a obţinut râvnitul trofeu, a câştigat premii Oscar pentru coloana sonoră, costume şi scenografie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele