Contre între PSD și ALDE pe rectificare. Vosganian, ironizat de Teodorovici

49
3 minute de lectură

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, la RRA, în contextul dezacordului vicepreședintelui ALDE Varujan Vosganian cu rectificarea bugetară făcută de PSD, că “a trecut ceva timp” de când Vosganian nu mai este ministru de Finanţe și “anumite lucruri au devenit cam îndepărtate”, transmite Mediafax.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a negat, luni, la Radio România Actualități, că ar fi tensiuni în coaliția de guvernare PSD-ALDE pe tema rectificării bugetare, în contextul nemulțumirii deputatului ALDE Varujan Vosganian privind acest proiect ce va fi adoptat de Guvern.

“Îl ştim cu toţii pe domnul Varujan. A trecut ceva timp de când nu mai este ministru de finanţe şi probabil că anumite practici, să spunem aşa, anumite lucruri în zona de finanţe au devenit cam îndepărtate şi probabil este motivul pentru care dânsul a făcut afirmaţiile pe care le-a făcut. Noi am avut discuţii şi zilele trecute în coaliţie, o să avem şi săptămâna aceasta. Săptămâna aceasta planificăm să aprobăm această rectificare de buget şi cred că lucurile sunt clarificate, doar micile detalii au mai rămas de pus la punct şi lucrurile sunt aşa cum am spus şi în coaliţie şi cum am promis populaţiei, mai ales”, a spus Eugen Teodorovici.

Reacția ministrului vine în urma declarației de joi a lui Varujan Vosganian, care a declarat că ALDE este dezamăgit de rectificarea bugetară făcută de PSD și a lansat un avertisment “foarte serios” privind ignorarea cererilor din partea partidului său referitoare la politicile fiscale. Varujan a transmis că sunt deja semne de crispare în coaliția de guvernare.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că rectificarea bugetară este programată pentru a fi adoptată de Executiv luni, motivând amânarea față de data de 31 iulie de faptul că avizul CSAT a fost dat cu întârziere.

Guvernul nu are programată, la momentul transmiterii acestei știri, o ședință pentru această săptămână.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a avizat în ședința de marți propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale, în anul 2019, potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială după ședința Consiliului.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că există nemulțumiri în rândul partidului său în legătură cu faptul că, la rectificarea bugetară, sumele pentru ministerele Educației, Sănătate și Transporturi, precum și cele pentru investiții au fost reduse. Pe de altă parte, Tăriceanu critica majorarea cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE și STS.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele