Coreea de Nord: Depinde de SUA să aleagă ce „cadou de Crăciun” vor primi

28
1 minut de lectură
Foto: Agerpres / EPA

Ri Thae Song, viceministrul nord-coreean de Externe, a avertizat că se apropie termenul limită stabilit de Phenian pentru schimbarea „politicilor ostile” ale Washingtonului, adăugând că depinde de SUA să decidă ce „cadou de Crăciun” vor primi, relatează agenția oficială de știri de la Phenian (KCNA), informează Mediafax.

Oficialul, cu atribuții privind relațiile cu SUA, a mai afirmat că apelul la dialog lansat de Washington „nu este nimic altceva decât un truc ridicol pentru a limita RPDC la dialog și pentru a-l folosi în favoarea situației politice și a alegerilor din Statele Unite”, se arată în comunicatul dat publicității de KCNA, utilizând inițiale numelui oficial al țării, Republica Populară Democrată Coreea.

„RPDC a făcut tot posibilul cu maximă perseverență să nu dea înapoi de la pașii importanți pe care i-a făcut din proprie inițiativă”, a adăugat Ri.

„Ceea ce mai rămâne de făcut acum este opțiunea SUA și depinde în totalitate de SUA să selecteze ce cadou de Crăciun vor primi”, a completat oficialul de la Phenian.

Coreea de Nord solicită Washingtonului să-și atenueze poziția în cadrul discuțiilor privind denuclearizarea, care au intrat în impas, în pofida întâlnirilor între liderii celor două țări.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele