Coreea de Nord efectuează teste militare cu o lună înaintea termenului privind negocierile cu SUA

25
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Coreea de Nord a efectuat noi teste militare joi, în ultimele încercări de a verifica capacitatea echipamentelor sale înaintea termenului final acordat Washingtonului pentru a relua negocierile privind procesul de denuclearizare, după ce discuțiile dintre cele două state au intrat în impas.

Phenianul a lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune în mare, la coasta estică a statului nord-coreean, joi, la ora locală 17:00 (10:00, ora României), cu scopul de a-și testa noile lansatoare de rachete multiple, înainte de obținerea unui consens cu Washingtonul, au informat reprezentanți ai armatei sud-coreene, citați de agenția Reuters, preluat de Mediafax.

Șeful de Stat Major (JCS) al Coreei de Sud a transmis că statul nord-coreean a lansat cele două rachete din orașul estic Yonpo, în mare, acestea traversând o distanță de 380 de kilometri și ajungând la o altitudine de 97 de kilometri.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a apreciat demersul militar ca fiind o amenințare la adresa Japoniei, a statelor din regiune și a celor din afara ei, în pofida faptului că ministrul japonez de Apărare a informat că proiectilele nu au intrat în spațiul aerian al Japoniei sau în Zona sa Economică Exclusivă. „Noi vom rămâne în contact cu Statele Unite, Coreea de Sud și comunitatea internațională pentru a monitoriza situația“, a declarat Abe.

Acțiunea militară a fost prima din această lună, ultimul test fiind realizat pe 31 octombrie, când autoritățile de la Phenian au testat noile dispozitive militare capabile să lanseze multiple rachete de mari dimensiuni.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele