Coreea de Nord nu îi va oferi nimic lui Trump fără a primi ceva în schimb

38
1 minut de lectură
Foto: Getty Images

Coreea de Nord nu va oferi nimic președintelui american Donald Trump fără a primi ceva în schimb, se arată într-un comunicat publicat luni de agenția de stat KCNA, citată de site-ul agenției Reuters, preluat de Mediafax.

Coreea de Nord nu este interesată de un summit „inutil”, se arată în comunicat, care a fost semnat de consilierul Ministerului nord-coreean de Externe, Kim Kye Gwan.

„Dacă Statele Unite nu vor să renunțe la dialogul cu noi, ar trebui să ia o decizie în privința retragerii politicii ostile prin care ne percep ca pe un inamic”, se mai arată în comunicat.

Președintele american Donald Trump i-a transmis duminică liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, că tonul ofensator la adresa lui Joseph Biden este o abordare exagerată.

Kim Jong Un a fost surprins luni, pentru a doua oară în ultimele trei zile, în timp ce monitoriza efectuarea exercițiilor militare aeriene de către forțele nord-coreene, confrom agenției locale de știri KCNA, într-un demers ce sfidează decizia Statelor Unite și a Coreei de Sud de a amâna o serie de astfel de exerciții pentru a stimula reluarea și avansarea discuțiilor pe tema denuclearizării cu regimul de la Phenian.■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele