Corina Crețu: Doar 7,9 miliarde de euro accesate, din cele 30,8 fonduri europene alocate României

364

România are alocate 30,88 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, prin intermediul a opt programe, cu o medie de 1.548 de euro pentru fiecare cetățean român. La suma oferită de UE, România trebuie să adauge 5,86 de miliarde de euro.

Cu toate acestea, România a accesat doar 7,89 miliarde, adică puțin peste un sfert din suma care i-a fost alocată, din care cea mai mare parte, în valoare de 6,12 miliarde, o reprezintă plățile inițiale, 4.% prefinanțările inițiale și 2% prefinanțările anuale – sume care dau notă și despre stadiul de realizare a proiectelor anjajate de statul român.

Comisia europeană a actualizat portalul destinat alocării fondurilor europene pentru țările membre, a anunțat comisarul european Corina Crețu.

”Portalul pe care l-am creat pentru o mai buna transparenta – Platforma de date deschisa (Open Data Platform) – a fost actualizat de catre colegii mei si poate fi vizualizat pe site-ul Comisiei Europene. Fiecare cetatean poate vedea evolutia din fiecare tara a Fondurilor Structurale si de Investitii pentru perioada 2014-2020”, scrie Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, pe pagina sa de socializare.

Portalul oferă date despre planificarea și implementarea fondurilor europene disponibile, precum și despre plățile pe care Uniunea Europeană le-a făcut pentru fiecare țară membră.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele