Corpul de Control al MAI verifică modul în care s-a gestionat scandalul din Piața Constituției, care s-a soldat cu un deces

27
3 minute de lectură
Sursa: captura video

Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și structurile de control ale Poliției Române și Jandarmeriei Române verifică modul în care a fost gestionat scandalul din Piața Constituției, după ce un om a murit în noaptea de duminică spre luni, informează Mediafax.

„Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente. Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, un punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică”, se arată într-un comunicat transmis de MAI.

Potrivit documentului, cerificarea va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică de la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică. Acesta ar trebui să asigure siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, precum şi să se găsească acele cauze şi împrejurările care au dus la scandalul în urma căruia un om a murit.

Totodată, de luni, conducerea MAI a dispus suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piaţa Constituţiei.

În seara de duminică, în jurul orei 22.30, a fost sesizat un conflict la 112, între mai multe persoane, pe raza sectorului 5, în piața Constituției.

„La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de poliție de pe raza sectorului 5, precum și ale Brigăzii Rutiere. În urma conflictului un bărbat a fost rănit și în pofida ajutorului medical de urgență s-a constatat decesul. Cadavrul a fost ridicat și transportat la INML, unde la acest moment se efectuează necropsia. Celălalt bărbat rănit a suferit un traumatism la nivelul capului și a primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind condus la audieri. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, se arată într-un comunicat al Poliiei Capitalei.

Polițiștii au mai găsit un tub cartuș la locul crimei, cel mai posibil cu gaz, un încarcator gol, posibil pentru același tip de pistol cu gaze și obiecte contondente.

„Din primele date rezultă că persoanele implicate, pe fondul unui conflict mai vechi, s-ar fi întâlnit în acest spațiu, unde discuțiile au degenerat. Au fost identificate camere de supraveghere și se continuă ridicarea de imagini. (…) Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele