COVID-19 a dus la creșterea masivă a cererii pentru aplicații ce permit lucrul de acasă

26
2 minute de lectură

Companii precum Microsoft, Google, Zoom sau Slack încearcă să țină pasul cu cererea foarte mare pentru aplicațiile care permit lucrul de la distanță, transmite publicația Vox, preluată de Mediafax.

Tot mai multe companii și-au trimis angajații să lucreze de acasă, în contextul pandemiei COVID-19, iar cererea pentru unelte care permit acest lucru a crescut foarte mult. Dezvoltatorii de astfel de soluții, precum Microsoft, Google sau Zoom, fac față cu greu cererii.

Microsoft Teams a înregistrat o creștere de 500% a utilizării în China de la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Productiv, o firmă care le permite companiilor să vadă cum folosesc angajații software-ul lor, a consemnat o creștere cu 30% de la începutul lunii februarie.

Multe companii oferă acum gratuit funcții care înainte erau oferite contra cost. De exemplu, Zoom a ridicat limita de minute pentru apelurile video în China – dar și pentru școlile din Japonia, Italia sau SUA – în cazul aplicației gratuite.

Microsoft oferă oricui aplicația Teams Premium gratuit în următoarele șase luni. Compania a ridicat restricțiile și pentru cei care au deja varianta gratuită.

Google a anunțat, de asemenea, că va oferi gratuit unelte pentru teleconferințe, utilizatorilor serviciilor G Suite și G Suite for Education, până la 1 iulie 2020.

Creșterea masivă înregistrată de aceste aplicații se observă și în magazinele virtuale. Zoom a devenit cea mai populară aplicație de business, în varianta americană a Apple App Store. Microsoft Teams a ajuns pe locul patru în același magazin virtual.

Peste 126.000 de persoane au fost infectate cu COVID-19. Dintre acestea, peste 4.600 au murit. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele