COVID-19 poate fi transmis și de către persoanele fără simptome ale infecției

191
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Joi, directorul Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a avertizat, în urma informării de către colegii săi din China, că există posibilitatea ca noul tip de coronavirus din China, COVID-19, să poată să fie transmis și de către persoanele care nu prezintă simptomele caracteristice, potrivit CNN, preluat de Mediafax.

El a explicat că această informație i-a fost prezentată de către colegii săi din China. „Există o comunicare bună cu colegii noștri cu privire la infecțiile asimptomatice și la transmiterea asimptomatică. Nu știm încă, totuși, câte dintre cazurile asimptomatice duc la transmiterea bolii”, a spus oficialul american.

„Ce am învățat în aceste două săptămâni este că această boală este mult mai complexă decât s-a crezut inițial. Unele cazuri confirmate au prezentat doar dureri moderate de gât”, a mai spus el.

Redfield a informat că, deși CDC le-a oferit ajutor autorităților chineze, Beijingul încă nu a acceptat oferta americană. „Nu am primit un răspuns de la Guvernul chinez. Credem că suntem cei mai buni din lume în acest domeniu și suntem gata să îi ajutăm, dar sunt o națiune independentă și ei trebuie să decidă dacă ne invită sau nu”, a declarat acesta.

Până în prezent au fost confirmate 15 cazuri de infecție cu coronavirus în Statele Unite.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele