Creștere accelerată pentru industria turismului din UE

În 2016, una din zece întreprinderi din economia europeană a afacerilor non-financiare a aparținut industriei turismului.

17
1 minut de lectură

Cele 2,4 milioane de întreprinderi din UE care activează în turism au angajat 13,6 milioane de persoane, reprezentând 10% din persoanele angajate în economia de afaceri nefinanciare și 22% dintre persoanele angajate în sectorul serviciilor, arată un recent comunicat de presă al Eurostat.

Industria turismului nu oferă servicii doar turiștilor. Numărul de persoane angajate, cifra de afaceri etc. sunt, de asemenea, legate de serviciile oferite non-turiștilor, de exemplu prin restaurante. Subcategoriile „în principal turism” și „parțial turism” sunt folosite pentru a ține cont de acest lucru.

Între 2012 și 2016, industria turismului (în principal și parțial) a înregistrat o creștere mai puternică decât economia totală în raport cu numărul de întreprinderi, cifra de afaceri, valoarea adăugată și persoanele angajate.

Privind acele industrii care sunt „în principal turism”, în perioada 2012-2016 numărul întreprinderilor a crescut cu 19%, până la 405.000, cifra de afaceri cu 13%, valoarea adăugată a înregistrat o creștere de 28%, iar numărul persoanelor angajate a crescut 10%. Pentru economia totală, ratele de creștere corespunzătoare acelorași indicatori au fost de 9%, 5%, 16% și respectiv 6%.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele