Creștere PIB peste așteptări

Economia Poloniei a crescut, în primul trimestru al anului, cu 4,7%, nivel superior celui anticipat inițial de 4,6%.

43
1 minut de lectură

Investițiile au înregistrat o rată de expansiune de 12,6%, în vreme ce creșterea anuală a cererii interne a fost de 4,2%, arată datele publicate de Biroul statistic polonez.

Creșterea PIB-ului Poloniei în primul trimestru din 2019, s-a bazat în continuare pe consumul intern, dar și pe contribuția crescută a exporturilor nete, a indicat Biroul statistic polonez.

Polonia poate înregistra o expansiune a PIB-ului de 4,5-4,6% în 2019, în condițiile în care cu creșterea investițiilor va continua să înregistreze ritmuri pozitive de evoluție exprimate cu două cifre, în trimestrul II, a declarat Jerzy Kwiecinski, ministru al investițiilor și dezvoltării, comentând datele privind PIB-ul trimestrial.

Guvernul vizează menținerea creșterii economice poloneze la nivelul de 3-4% într-o perspectivă de zece ani, a declarat pentru PAP ministrul adjunct al Afacerilor și Tehnologiei, Marcin Ociepa.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele