Creșterea economică a Chinei, la cel mai redus nivel din 1992 încoace

23
1 minut de lectură
SHENZHEN, CHINA - NOVEMBER 28: A Chinese flag attached to the back of a boat flaps in the wind as cargo containers sit on the dock of Shenzhen Port on November 28, 2010 in Shenzhen, China. According to the US Commercial Service, Shenzhen is one of the fastest growing cities in the world. Home of the Shenzhen Stock Exchange and the headquarters of numerous technology companies, the now bustling former fishing village is considered southern China's major financial centre. (Photo by Daniel Berehulak/Getty Images)
Getty Images

Ritmul de creștere al economiei chineze a ajuns la cel mai redus nivel din 1992 încoace, de 6% în cel de-al treilea trimestru, pe fondul conflictului comercial cu SUA și a reducerii cererii interne, relatează BBC, preluat de Mediafax.

Rezultatul este la nivelul așteptărilor – o creștere de 6,1% pentru perioada respectivă. Încetinirea vine în ciuda eforturilor guvernului de a sprijini economia, inclusiv prin reduceri de impozite.

Cele mai recente cifre marchează o continuă încetinire a celei de-a doua mai mari economii a lumii. Rata de creștere a rămas în limita țintei guvernamentale pentru creșterea anuală, cuprinsă între 6% și 6,5%.

Puterea economiei chineze este urmărită îndeaproape, deoarece reducerea ritmului de creștere poate avea consecințe pentru economia globală.

China a devenit un motor cheie de creștere economică în ultimele decenii. Cererea sa sănătoasă pentru o serie de produse, de la mărfuri până la utilaje, a susținut economia întregii lumi.

Unii analiști se îngrijorează că o încetinire accentuată a Chinei ar putea afecta economia mondială deja slăbită și ar crește riscul recesiunii.

China luptă un război comercial cu SUA în ultimul an, ceea ce a creat incertitudine pentru companii și consumatori. În același timp, se confruntă cu provocări interne, inclusiv cu pesta porcină africană, care a alimentat inflația și a afectat cheltuielile consumatorilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele