Cum mai poți studia în Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord

1 minut de lectură

Comisia Europeană informează care vor fi condiţiile în care se vor putea face studii, cursuri de formare sau voluntariat în Regatul Unit în eventualitatea unui Brexit fără acord.

Întrucât probabilitatea ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană fără niciun acord la 12 aprilie este din ce în ce mai mare, Comisia Europeană a finalizat luni pregătirile în vederea scenariului fără niciun acord. În această situație, Regatul Unit va deveni o ţară terţă şi nu i se va aplica nicio măsură tranzitorie. De la data respectivă, întreaga legislaţie primară şi secundară a UE va înceta să se aplice Regatului Unit. Nu va mai exista o perioadă de tranziţie, după cum se prevede în Acordul de retragere. O astfel de situaţie va cauza grave perturbări pentru cetăţeni şi întreprinderi.

Dacă Londra va ieşi din blocul comunitar fără acord, cetăţenii UE care studiază sau urmează un curs de formare în Regatul Unit vor fi supuşi normelor Regatului Unit privind reşedinţa, scrie Agerpres.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele