UE crede că un Brexit fără acord este din ce în ce mai probabil

54
1 minut de lectură

Uniunea Europeană consideră că este tot mai probabil ca Marea Britanie să iasă din Blocul Comunitar fără un acord, au declarat mai mulți oficiali europeni, în pofida faptului că Bruxellesul a acordat recent Londrei o amânare a procesului Brexit până la 22 mai, cu condiția ca Parlamentul britanic să aprobe acordul.

„Suntem pregătiți pentru acest scenariu“, a declarat un oficial european, citat de Mediafax.

Mai mulți oficiali europeni, care s-au ocupat cu coordonarea pregătirilor, au transmis că Franța, Belgia și Olanda angajează până la 2.100 de persoane pentru controale vamale suplimentare care vor fi necesare dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană fără un acord.

Statele membre au înființat 20 de puncte noi de inspecție la frontiere în încercarea de a diminua efectele unui Brexit fără acord asupra transporturilor.

În urma summitului Uniunii Europene de săptămâna trecută, premierul britanic, Theresa May, a fost de acord să accepte oferta UE de amânare a procesului Brexit până la 22 mai, cu condiția ca Parlamentul londonez să aprobe acordul negociat de Guvernul britanic cu UE. În cazul în care parlamentarii britanici resping din nou acordul, UE trebuie să propună un nou plan până la cel târziu 12 aprilie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele