Cum pot fi ridicate biletele gratuite de călătorie pentru persoanele cu handicap

62
1 minut de lectură

Biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate și distribuite acetora și de către reprezentanții organizațiilor neguvernamentale care îi promovează și le protejează drepturile, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, înaintea ședinței de Guvern de miercuri, informează Mediafax.

“Vom aproba în ședința de astăzi (miercuri -n.r.) încă o măsură în sprijinul persoanelor cu dizabilități, prin consultările cu organizațiile neguvernamentale am găsit o soluție prin care să reducem birocrația și să asigurăm mai ușor accesul persoanelor cu dizabilități la biletele de călătorie gratuită. Potrivit noilor reglementări, biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate și distribuite acestora și de către organizațiile neguvernamentale, care le protejează și le promovează drepturile”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit reglementărilor în vigoare, biletele de călătorie pentru persoanele cu dizabilități pot fi ridicate numai în baza cererii persoanei cu handicap, a reprezentantului legal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens sau în baza cererii asistentului personal.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele