Curtea Constituțională din Turcia: Blocarea accesului la Wikipedia este ilegală

51
1 minut de lectură

Joi, Curtea Constituțională a Turciei a decis că blocarea accesului la site-ul Wikipedia în această țară, în vigoare din 2017, este neconstituțională, deoarece încalcă libertatea de exprimare, informează site-ul agenției de presă Reuters, preluat de Mediafax.

Decizia Curții va duce la ridicarea interdicției impuse de autoritățile de la Ankara asupra enciclopediei online. Turcia a decis în 2017 să blocheze accesul la Wikipedia din cauza unor articole care sugerau legături între Turcia și anumite organizații teroriste.

Curtea Constituțională a arătat că „libertatea de exprimare, care este sub protecția articolului 26 din Constituție, a fost încălcată” prin această decizie.

Instanța constituțională din Turcia a discutat despre acest subiect în urma unei sesizări depuse de către Fundația Wikimedia, organizația non-profit care administrează Wikipedia.

Avocatul Fundației, Yaman Akdeniz, a declarat că decizia urmează să fie comunicată autorității de reglementare în domeniul telecomunicațiilor, care ar urma să ridice interdicția privind accesul la Wikipedia. Potrivit acestuia, în trecut, astfel de interdicții au fost ridicate în aproximativ 24 de ore de la comunicarea deciziei.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele