Curtea de Apel cere sechestru de 4,7 milioane euro pe averea Elenei Udrea

67
2 minute de lectură

Curtea de Apel Bucureşti a decis instituirea sechestrului pe toate bunurile fostului ministru Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale, relatează Mediafax.

În plus magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins toate cererile fostului ministru Elena Udrea şi ale lui Dan Andronic în dosarul Hidroelectrica în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, şi au constatat legalitatea probelor, stabilind că poate începe judecata.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.

„Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii UDREA ELENA GABRIELA şi ANDRONIC DAN CĂTĂLIN. Constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 604/P/2017 din 18.12.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin pentru infracşiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat”, se arată în minuta magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.  Decizia Curții de Apel poate fi contestată.

Procurorii susțin că Elena Udrea ar fi preluat creanţa de la firma controlată de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, aparţinând unei cunoştinţe.  Preluarea crențelor era necesară, potrivit procurorilor, pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanţei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit şi puterea de a influenţa activitatea societăţii cu activitate media.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele